Sesamtonijnsteak met groente uit de wok
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 6 eetlepels sesamzaad
- 4 tonijnsteaks van 180 g
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ grote ui, in dunne ringen
- 8 groene asperges, stugge onderkant eraf, in stukjes van 5 cm
- 200 g verse spinazie
- sap van ½ citroen
- 1 kleine rode bird's eye chilipeper (of rawit), heel fijngesneden (gebruik de zaadjes als je het extra heet wilt maken)
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- handvol verse koriander
Bereiden
Verspreid de sesamzaadjes over een groot bord en druk de tonijnsteaks er een voor een stevig in, met beide kanten, zodat de zaadjes eraan blijven kleven.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijnsteaks als de olijfolie heet is 1-2 minuten aan elke kant. Haal de tonijn uit de pan en zet weg.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote wok en bak de uien 2 minuten, voeg de asperges toe en roerbak ze nog een paar minuten.
Doe er nu de spinazie bij en roer tot de blaadjes slinken. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur.
Roer de chilipeper en sesamolie erdoor en breng op smaak met zeezoutzout en peper.
Schep de groente uit de wok op vier borden. Leg de tonijnsteaks erop en bestrooi met lente-uitjes en koriander.
Tip
'Niets is erger dan tonijn die te lang is gebakken. Dat is echt zonde van de dure, goede vis, dus ik raad altijd aan de steaks vanbinnen vrij rauw te houden.' - Daniel Green
Kookboek
Het recept 'Sesamtonijnsteak met groente uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...
Het snelle paleo-kookboek
Daniel Green
Eet jezelf gezond, slank en energiek met 'Het snelle paleo-kookboek' van celebrity chef Daniel Green. Het vervolg op 'Het paleo-kookboek', met recepten die... lees verder
© Kosmos Uitgevers