Tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 theelepel wasabi
- 2 eetlepels mayonaise
- 15 g wasabi-nootjes
- 400 g verse tonijn
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- 50 g wilde zalmeitjes
- tuinkers
- eetbare bloemen
Bereiden
Roer voor de wasabi-mayonaise de wasabi door de mayonaise. Proef even, en voeg indien gewenst (voor een scherpere smaak) wat extra wasabi toe.
Hak de wasabi-nootjes grof met een mes of in een keukenmachine.
Snijd de verse tonijn in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm.
Meng 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap in een schaal. Leg de tonijn hierop. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en wat extra citroenrasp. Bestrooi met grof zeezout.
Verdeel de wilde zalmeitjes over de tonijn. Verdeel de wasabi-mayonaise in kleine toefjes over de tonijn en strooi de grof gehakte wasabi-nootjes eroverheen. Garneer met wat tuinkers en eetbare bloemen.
Opmerking
Crudo betekent 'rauw' in het Italiaans. Verwar het niet met sashimi, ook een gerecht met rauwe vis. Bij sashimi wordt de vis in de meest pure vorm gegeten, terwijl er bij crudo een aantal ingrediƫnten aan de vis worden toegevoegd om de smaak te intensiveren: vaak een goede (olijf)olie en een zuurtje, zoals citroen of azijn. De pittige wasabi en de zachte zalmeitjes vormen een heerlijke toevoeging en de eetbare bloemen maken er een feestelijk geheel van.
Kookboek
Het recept 'Tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Pien laat haar eten zien
Pien Wekking
Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook om je vingers bij af te likken
... lees verder © Spectrum. Beeld: Isabelle Bucx