Tonijn met groene salsa en aardappel-knoflookpuree
bereiden
Ingrediënten
- voor de aardappel-knoflookpuree
- 1 kg aardappelen
- 10 teentjes gemarineerde knoflook (bv. Sud’n’sol)
- 80 ml melk
- 80 ml rijstolie
- foelie
- voor de salsa
- 30 g rozijnen
- 100 ml sherry
- 200 g groene olijven, in vieren
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 2 eetlepels gehakte munt
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel maltazijn
- voor de tonijn
- 4 tonijnsteaks van 150 g
- vismarinade
- viskruiden
- olijfpitten
Bereiden
Maak een puree van de aardappelen, knoflook, melk en rijstolie. Breng op smaak met groentekruiden of peper, zout en foelie.
Week de rozijnen 10 minuten in de sherry. Meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar.
Wrijf de tonijn in met vismarinade en viskruiden. Gril hem 2 à 3 minuten aan beide zijden op een hete grill. Gooi een handvol olijfpitten in de houtskool voor een extra aroma.
Serveer met de knoflookpuree en de salsa. Besprenkel eventueel nog met enkele druppels olijfolie.
Extra benodigd
Barbecue
Kookboek
Het recept 'Tonijn met groene salsa en aardappel-knoflookpuree' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ Bijbel
Peter de Clercq
BBQ-expert Peter de Clercq verzamelde voor dit onweerstaanbare overzichtswerk maar liefst 500 verschillende grill- en barbecuerecepten voor de meest uiteenlopende
... lees verder © Uitgeverij Lannoo