Tonijn met sperziebonen en olijven
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 340 kcal
- 20 g eiwit
- 27 g vet
- 7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen, gehalveerd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote rode ui, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 200 g tonijnfilet, in stukken van 2x2 cm
- 6 zwarte olijven zonder pit, in vieren
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum), fijngehakt
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze ca. 3 minuten op een hoge stand.
Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met pasta of grof gesneden boerenbrood.
Vervangende vis
Vervang de tonijn door zwaardvis of zalm.
Bron
Het recept 'Tonijn met sperziebonen en olijven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau