Tonijn met tomaten en serranoham
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 dikke tonijnsteaks à 150 g
- 4 plakken serranoham
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 2 tomaten, elk in 6 stukken
- sap van 1 citroen
Bereiden
Bedek de zijkanten van de tonijnsteaks rondom met de serranoham. Zet eventueel vast met een prikkertje.
Bak de vis in 1 eetlepel van de olijfolie aan weerszijden goudbruin (totaal ca. 3 minuten).
Haal de tonijnsteaks uit de pan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
Giet de rest van de olie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en tomaten even aan. Meng er het citroensap door.
Leg de tonijn op vier borden en verdeel het ui-tomaatmengsel erover.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Tonijn met tomaten en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...
Tonijn
Thea Spierings
Tonijn is een heerlijke, gezonde en veelzijdige vis. Dit boekje nodigt je in 40 smakelijke recepten uit om er eens iets heel anders mee te doen! Zowel verse tonijn als... lees verder
© Caplan BooksTonijn tips
Reacties op dit recept
- Ben Een verrukkelijk recept. Hebben wij aangevuld met een bedje van spinazie.