Tonijnburger met paprika, olijven en kappertjes
bereiden
Bevat per portie
545 kcal
25 g eiwit
41 g vet
18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g paprika chips
- 1 blikje tonijn op olie (netto 200 g), uitgelekt
- 1 ei
- 4 zwarte olijven, fijngehakt
- ΒΌ rode paprika, fijngehakt
- 2 theelepels kappertjes, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels yogonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
- 2 Italiaanse bollen
Bereiden
Verkruimel de chips heel fijn (door erover te rollen met een deegroller of fles). Klop het ei los. Meng in een kom de tonijn met de helft van het ei, de olijven, paprika, kappertjes en zout en peper naar smaak.
Vorm het tonijnmengsel tot 4 kleine burgers, haal ze door de rest van het ei en wentel de burgers dan door de chipskruimels. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
Roer de yogonaise met de mosterd en basilicum tot een sausje. Serveer de tonijnburgers op twee Italiaanse bollen met lekker veel veldsla en radicchio. Schep het sausje erover.
Het recept 'Tonijnburger met paprika, olijven en kappertjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lukas Hejtman | Shutterstock.com