Yakuza tonijnburger
bereiden
Ingrediënten
- 4 blaadjes friséesalade
- 50 g komkommer
- ¼ avocado
- 4 tonijnsteaks (à ca. 125 g)
- limoensap
- sojasaus
- 2-3 eetlepels ongepelde sesam (natuurvoedingswinkel)
- 4 broodjes met sesamtopping
- 2-3 eetlepels arachideolie
- 8 eetlepels wasabimayo
- 8 eetlepels algensalade (van de visboer of de sushikraam in de supermarkt)
- 12 plakken ingelegde gember (gari, uit de oosterse toko)
- 1 bakje shiso of tuinkers
Bereiden
Was de slablaadjes en slinger ze droog, trek de blaadjes desgewenst in kleinere stukjes. Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd hem in dunne plakjes. Was de tonijnsteaks en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met limoensap en sojasaus, breng ze op smaak met peper en zout en bestrooi ze met de sesam.
Verwarm de heteluchtoven voor tot 100 °C. Halveer de broodjes en verwarm ze 6 tot 8 minuten in de oven op een met bakpapier bekleed rooster. Verhit de arachideolie in een grote pan en bak hierin de tonijnsteaks 2 minuten. Keer ze en bak ze nog eens 2 minuten, zodat ze van binnen nog glazig zijn.
Besmeer de onderste helften van de broodjes elk met 1 eetlepel wasabimayo en beleg ze met de sla, de algensalade en de tonijn. Leg hierop 1 theelepel wasabimayo en schik daarop plakjes gember, avocado en komkommer. Snijd de tuinkers af, was de blaadjes, dep ze droog en strooi ze erover. Besmeer de bovenste helften van de broodjes met de resterende wasabimayo, leg ze op de opgebouwde burgers en serveer direct.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Yakuza tonijnburger' is afkomstig uit het kookboek...
Het Burger Boek
Martin Kintrup
'Het Burger Boek' presenteert de veelzijdige wereld van burgers. Het bundelt alles wat de moeite waard is om te weten, en alle tips en tricks om de perfecte burger te bereiden. Martin Kintrup heeft een bouwpakket klaar waarmee elke burgerleek zijn eigen burger
... lees verder © Uitgeverij Lannoo