Carpaccio van tonijn met rucola en Parmezaanse kaas van Rick Stein

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 225 g tonijnfilet aan een stuk
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 15 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 50 g rucola

Voorbereiden

Wikkel het stuk tonijn strak in een stuk plasticfolie zodat het een mooie rol is. Leg die ongeveer 3 uur in de vriezer tot hij hard, maar nog niet helemaal bevroren is.

Bereiden

Haal de tonijn uit de vriezer, pak hem uit en leg de rol op een snijplank. Snijd hem dwars in heel dunne plakken met een zeer scherp, lang mes. De plakken moeten even dun, of zelfs nog dunner, zijn als die van gerookte zalm.

Leg 4 plakken in een enkele laag op koude borden en rek ze een beetje, zodat ze aan elkaar vastplakken. Sprenkel de olie erover en strooi er wat zwarte peper en wat grof zeezout op.

Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas op de tonijn en leg in het midden een hoopje rucolablaadjes. Geef er wat knapperig, vers brood bij.

Extra benodigd

Plasticfolie

Variatietip

Carpaccio van zeeduivel met citroenolijfolie: gebruik in plaats van tonijn zeeduivelfilets. Pak ze in en leg ze 1 uur in de vriezer. Besprenkel de carpaccio voor het serveren met wat citroenolijfolie of extra vierge olijfolie.

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van tonijn met rucola en Parmezaanse kaas van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek...

Verse vis

Wellicht de beste en meest overzichtelijke gids voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Dit fraaie, luxe boek bestaat uit drie delen: in deel 1 worden de... lees verder

© Tirion Uitgevers

Tonijncarpaccio tips