Carpaccio van verse tonijn met ananas

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 16 g eiwit
  • 16 g vet
  • 1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g verse tonijn, aan een stuk
  • 1 vanillestokje
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 250 g verse ananas, in heel kleine stukjes

Voorbereiden

Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt.

Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan.

Bereiden

Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken.

Spreid de tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven.

Variatietip

Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner.

Vervangende vis

Zalm.

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van verse tonijn met ananas' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Tonijncarpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • MarianneDit is een geweldig recept. Al meerdere keren voorgezet aan mijn gasten, die allemaal even enthousiast waren over de wat vreemde combinatie.

    reageren

  • LidyIk heb dit recept met Kerst als voorgerecht, heb het nog niet bereid maar de ingredienten spraken mij aan. Daarbij komt dat ik stapel ben op tonijn. Jullie horen het na de kerst van mij. En fijne feestdagen!

    reageren