Carpaccio van verse tonijn met ananas
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 210 kcal
- 16 g eiwit
- 16 g vet
- 1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g verse tonijn, aan een stuk
- 1 vanillestokje
- sap van 1 limoen
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt
- 2 eetlepels bieslook, gehakt
- 250 g verse ananas, in heel kleine stukjes
Voorbereiden
Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt.
Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan.
Bereiden
Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken.
Spreid de tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven.
Variatietip
Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner.
Vervangende vis
Zalm.
Kookboek
Het recept 'Carpaccio van verse tonijn met ananas' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis