Gebakken zalm met kaviaarsaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 615 kcal
  • 34 g eiwit
  • 52 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 stukken verse zalmfilet (à ca. 150 g)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 1 bakje roomkaas met mierikswortel
  • 100 ml koffieroom
  • 1 potje rode imitatiekaviaar of zalmeitjes
  • 75 g gerookte zalm
  • 12 sprietjes bieslook, in stukken van 5 cm

Bereiden

Besprenkel de zalmfilets met het citroensap en bestrooi ze met zout en witte peper. Haal ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de filets in ca. 7 minuten gaar, keer ze halverwege. Verwarm vier borden voor.

Doe de roomkaas en de koffieroom in een steelpan en laat de kaas al roerende smelten. Voeg, als de saus te dik is, nog wat koffieroom toe. Roer de helft van de kaviaar of zalmeitjes door de saus.

Leg de zalmfilets op de warme borden. Snijd de gerookte zalm in 4 stukken, ongeveer even groot als de zalmfilets. Dek de zalmfilets af met de plakken gerookte zalm en leg de sprietjes bieslook er kruislings op. Schep de saus ernaast. Garneer met de rest van de kaviaar. Lekker met aardappelkroketjes en peultjes.

Bron

Het recept 'Gebakken zalm met kaviaarsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: nata-lunata | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!