Gegrilde zalm met basilicum-mosterdroom

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 470 kcal
  • 28 g eiwit
  • 39 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 bosuitje, in dunne ringen
  • 15 g basilicum, fijngehakt
  • 4 zalmmoten of -filets van ca. 150 g
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de grill voor.

Klop in een kom de slagroom met mosterd bijna stijf. Spatel het bosuitje en het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de grillplaat ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalmmoten in ca. 3 minuten bruin. Keer de moten en rooster de andere kant in ca. 2 minuten bruin.

Strijk de room over de moten uit en schuif ze opnieuw onder de hete grill en laat de room in ca. 1 minuut iets kleuren. Lekker met gepofte aardappel en bleekselderij.

Variatietip

Vervang de zalmmoten door gerookte zalmfilet. Spreid 100 g zalmfilets uit op twee borden en strijk de room erover uit. Laat de room onder de hete grill in ca. 1-2 minuten kleuren.

Bron

Het recept 'Gegrilde zalm met basilicum-mosterdroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nickola_Che | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • KittyZalm uiteindelijk meer dan 10 min onder de grill gehad en was nog niet gaar :(

    reageren

  • Martine@Kitty: de zalm moet m.i. niet volledig gaar zijn binnenin.

    reageren

  • K.M.Een vergelijkbaar recept is met kerrieroomsaus. De stand van de grill op 200 gr. en de vis op aluminiumfolie leggen in oven niet insmeren met olijfolie maar de zalm insmeren met de kerrieroomsaus daar bovenop plakjes geitenkaas. Dan ongeveer 10 min. onder de grill en klaar. Morgen ga ik de zalm proberen met de basilicum/mosterdsaus en ga het maken op dezelfde manier als met de kerrieroomsaus.

    reageren

  • K.M.Even een reactie op zalm met basilicum/mosterdsaus: het was lekker, maar met de kerrieroomsaus en geitenkaas daarop werd de zalm niet droog en met de basilum enz. wel een beetje.

    reageren