Gegrilde zalm met basilicum-mosterdroom
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 470 kcal
- 28 g eiwit
- 39 g vet
- 2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 bosuitje, in dunne ringen
- 15 g basilicum, fijngehakt
- 4 zalmmoten of -filets van ca. 150 g
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de grill voor.
Klop in een kom de slagroom met mosterd bijna stijf. Spatel het bosuitje en het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de grillplaat ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalmmoten in ca. 3 minuten bruin. Keer de moten en rooster de andere kant in ca. 2 minuten bruin.
Strijk de room over de moten uit en schuif ze opnieuw onder de hete grill en laat de room in ca. 1 minuut iets kleuren. Lekker met gepofte aardappel en bleekselderij.
Variatietip
Vervang de zalmmoten door gerookte zalmfilet. Spreid 100 g zalmfilets uit op twee borden en strijk de room erover uit. Laat de room onder de hete grill in ca. 1-2 minuten kleuren.
Bron
Het recept 'Gegrilde zalm met basilicum-mosterdroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nickola_Che | Shutterstock.com