Oosterse zalmfilet van de grill met noedels
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 680 kcal
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van 125 g
- sap van 1 limoen
- 2 theelepels gemberpoeder
- 4 eetlepels roerbakolie
- 250 g Chinese eiermie
- 500 g prei, in dunne ringetjes
- 2-3 eetlepels sojasaus
Bereiden
Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepel roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen.
Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar.
Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf van de ribbels loslaten. Druppel na het keren 1-2 eetlepels sojasaus over de zalmfilets.
Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door. Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop. Lekker met een salade van komkommer en waterkers.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Vervang de zalmfilet eens door pangasiusfilet, tonijnfilet of meervalfilet. Meng op het laatste moment 2-3 eetlepels verse korianderblaadjes door de mie. Vervang de prei door pittige oosterse roerbakgroenten.
Bron
Het recept 'Oosterse zalmfilet van de grill met noedels' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau