Pittige zalm met in de oven gegaarde spinazie
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel harissa
- olijfolie
- 2 moten zalm
- 1 limoen
- enkele kerstomaatjes
- 300 g verse spinazie, in dunne reepjes
- 1 koffielepel nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix (of plet in een vijzel) de knoflook, samen met de harissa, peper, zout en olijfolie tot een dikke pasta. Wrijf hier de zalm mee in en leg in een vuurvaste schotel. Halveer de limoen en leg bij de vis. Schik de tomaatjes eromheen. Zet 20 minuten in de oven.
Doe de spinazie in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Roer goed zodat alle stukjes spinazie onder de olijfolie zitten. Leg de spinazie de laatste 10 minuten bij de vis.
Kookboek
Het recept 'Pittige zalm met in de oven gegaarde spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip... lees verder
© Uitgeverij Lannoo