Stoofpot met zalm

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 porties gefileerde zalm met vel, elk 200 g
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • gekookte rijst om erbij te serveren

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan tot er damp af komt en bak de zalm op de huis. Schep de zalm in een stoofschaal wanneer het vel knapperig is.

Verhit de suiker met de vissaus in de koekenpan en laat de suiker al roerend op laag vuur smelten.

Giet de verkregen siroop over de vis en laat met deksel op de schaal 15 minuten stoven tot de vis net gaar is.

Bestrooi de zalm met de bosui en serveer meteen met de rijst.

Kookboek

Het recept 'Stoofpot met zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Kookschool - De oosterse keuken

Jody Vassallo

Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!