Stoofpot met zalm
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 porties gefileerde zalm met vel, elk 200 g
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels vissaus
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- gekookte rijst om erbij te serveren
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan tot er damp af komt en bak de zalm op de huis. Schep de zalm in een stoofschaal wanneer het vel knapperig is.
Verhit de suiker met de vissaus in de koekenpan en laat de suiker al roerend op laag vuur smelten.
Giet de verkregen siroop over de vis en laat met deksel op de schaal 15 minuten stoven tot de vis net gaar is.
Bestrooi de zalm met de bosui en serveer meteen met de rijst.
Kookboek
Het recept 'Stoofpot met zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschool - De oosterse keuken
Jody Vassallo
Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder
© Inmerc