Zalm in bladerdeeg met geroosterde tomaten
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- voor de zalm in bladerdeeg
- 20 groene asperges
- 50 g boter
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 8 vellen bladerdeeg
- 4 zalmfilets à 150 g
- 1 ei, losgeklopt
- voor de geroosterde tomaten
- 400 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- ½ rode peper, in dunne plakjes
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
Verwijder voor de zalm in bladerdeeg het houtige uiteinde van de asperges en leg ze in één laag op een rooster. Snijd de boter in dunne plakjes en leg ze erbovenop. Verdeel de knoflook over de asperges en bak 3 minuten op 200 °C.
Leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoek met een dikte van 2 tot 3 mm. Leg op elke rechthoek 5 asperges en leg daar een stuk zalm op. Vouw het bladerdeeg rond de zalm en maak het boven op de zalm dicht. Bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklopt ei. Snijd aan de kant zonder vouwnaad 3 tot 4 sneden met een scherp mes, helemaal tot aan de asperges. Bak de pakketjes 14 minuten op 200 °C, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Meng voor de geroosterde tomaten de cherrytomaten, knoflook en rode peper met 1 theelepel zout, de suiker en olijfolie in een ovenschaal en rooster 30 minuten op 160 °C.
Serveer de tomaten bij de zalm in bladerdeeg.
Opmerking
Dé klassieker uit de jaren 80. Malse zalm in knapperig bladerdeeg, hier gecontrasteerd met het zuurtje van de tomaten.
Kookboek
Het recept 'Zalm in bladerdeeg met geroosterde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Airfryer kookboek
Peter Friehling
Het imago van de airfryer is de afgelopen periode 180 graden gekanteld: van 'slank' frituuralternatief tot een wonderoventje waarmee je in een relatief korte tijd - en dus energiebesparend - van alles kunt bereiden... lees verder
© Good Cook