Zalm in bladerdeeg uit de oven
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Scandinavisch
- Vis
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- ca. 750 g zalm
- 3 tot 4 handenvol verse spinazie
- ca. 100 g kruidenkaas (type Boursin)
- 1 ei (eventueel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.
Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg. Leg de zalm in het midden van het vel bladerdeeg. Je kunt hem in zijn geheel op het bladerdeeg leggen of hem eerst in stukken snijden. Kruid met peper en zout.
Leg de spinazie boven op de zalm. Verkruimel de kruidenkaas over de zalm. Vouw het bladerdeeg over de zalm en zorg ervoor dat het goed gesloten is.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, als je graag een glanzende korst hebt. Zet de zalm 20 tot 25 minuten in de oven.
Tip
Je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken, maar laat hem dan eerst ontdooien en zorg ervoor dat je het water goed uit de spinazie knijpt, zodat het bladerdeeg niet te nat wordt.
Kookboek
Het recept 'Zalm in bladerdeeg uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Nordic
Dagny Ros Asmundsdottir
De 75 gerechten in 'Easy Nordic' zijn lekker, snel en gezond en maken het makkelijk om een druk leven toch te combineren met een gezonde levensstijl... lees verder
© Manteau