Zalm met bosui en dragon

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 335 kcal
  • 25 g eiwit
  • 25 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter of vloeibare margarine
  • 4 stukken zalmfilet van 125 g
  • 6 bosuitjes, in de lengte gehalveerd
  • 4 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • ½ citroen

Bereiden

Verwarm de boter in een hapjespan en leg de zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat zeezout en peper naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm. Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.

Lekker met knoflookpuree: fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en zout en peper naar smaak tot een fijne puree.

Vervangende vis

Zalmforel, forel, roodbaars

Kookboek

Het recept 'Zalm met bosui en dragon' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • gDit is echt super lekker en super makkelijk.

    reageren

  • johannaIk heb het nog niet gemaakt, maar dat ga ik wel doen, het lijkt mij bere lekker!

    reageren