Zalm met citroenpeper, kappertjes en tartaarsaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 zalmfilets, elk ca. 150 g
- 1 eetlepel peper
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel kappertjes, afgespoeld en gehakt
- 1 citroen, in vieren
- 100 g rucola
- voor de tartaarsaus
- 125 ml mayonaise
- 1½ eetlepel kappertjes, afgespoeld en gehakt
- 2 eetlepels gesnipperde Chinese bieslook
- het sap en de geraspte schil van 1 citroen
Bereiden
Bestrooi de zalmfilets met de peper en het citroenraspsel.
Verwarm een grillpan tot hij heet is. Bestrijk de zalmfilets licht met olie. Leg in de grillpan en grilleer ca. 2-3 minuten per kant tot de zalm net gaar is en het vlees van kleur verandert. Neem de filets uit de pan.
Doe de kappertjes en partjes citroen in de hete grillpan en grilleer ze lichtbruin.
Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met de overgebleven kappertjes, het bieslook en het citroensap en citroenraspsel.
Serveer de zalm op en bedje rucola met een toef tartaarsaus erop. Garneer met de knapperige kappertjes en gegrilde partjes citroen.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
U kunt ook andere visfilets als snapper, tonijn of zwaardvis gebruiken. Verkort de grilleertijd voor dunnere filets. Voor de tartaarsaus kunt u dikke yoghurt in plaats van mayonaise gebruiken.
Tip
Strooi als er nog vel op de filets zit wat zout over het vel (zout op het vel onttrekt vocht) en bak de velkant eerst.
Kookboek
Het recept 'Zalm met citroenpeper, kappertjes en tartaarsaus' is afkomstig uit het kookboek...
De grillpan
Brigid Treloar
Grilleren op het fornuis is niet alleen snel en gezond, maar levert ook alle smaak van een barbecue op zonder de rook en de rommel. Het betekent ook dat u niet... lees verder
© Good Cook