Zalm met courgette- en worteltagliatelle en tomatendressing
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 460 kcal
- 33 g eiwit
- 34 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 moten zalm van ca. 150 g
- ½ citroen, uitgeperst
- 2 wortels
- 1 courgette
- 2 gedroogde tomaatjes, in smalle reepjes
- 1 eetlepel van de olie van de gedroogde tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- enkele blaadjes basilicum
Bereiden
Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de moten zalm erop. Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
Meng voor de tomaten-balsamicodressing de gedroogde tomaatjes, olie, olijfolie en balsamicoazijn. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes. Lekker met pasta.
Vervangende vis
Vervang zalmmoten door kabeljauwfilet, tilapiafilet, scholfilet of zeewolf.
Bron
Het recept 'Zalm met courgette- en worteltagliatelle en tomatendressing' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau