Zalm met pesto uit de oven
- 8 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 431 kcal
Ingrediënten
- 30 g vers basilicum
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 60 ml olijfolie, plus 2 eetlepels extra
- 1½ kg zalmfilet aan één stuk, met vel
- 2 grote rode paprika's, in stukjes
- 1 grote rode ui, grof gesnipperd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Pureer het basilicum, de knoflook, pijnboompitten met het citroensap in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine langzaam draait in een dun, gelijkmatig straaltje 60 ml olie toe tot de pesto dikker wordt.
Leg de zalm met het vel naar beneden op een licht ingevet stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de vis in te wikkelen. Verdeel de helft van de pesto over de zalm. Vouw de folie erover en draai de hoeken goed dicht. Leg het pakketje op de bakplaat in de oven. Laat de zalm in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen de extra olie in een grote koekenpan en bak hierin al omscheppend de paprika en ui tot de uisnippers zacht zijn.
Leg het zalmpakketje op een bord en verwijder de folie. Schep het ui-paprikamengsel erover en maak het gerecht af met de rest van de pesto. Geef er eventueel een groene salade bij.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Tip
Als de pesto wat te dik is geworden, kun je hem verdunnen met wat olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Zalm met pesto uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Italiaans
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder
© De Lantaarn