Zalmfilet in bladerdeeg
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 805 kcal
Ingrediënten
- 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
- ½ citroen
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 125 ml crème fraîche
- 4 zalmfilets van 125 g
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Deegroller
Variatietip
Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.
Kookboek
Het recept 'Zalmfilet in bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis