Zalmfilet met soja en sesamsalade
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels mirin
- 1 rode peper, fijngehakt
- 4 zalmfilets à 200 g elk, zonder graten en vel
- 200 g daikon (Chinese radijs), in smalle reepjes
- 1 rode paprika, in smalle reepjes
- een handje verse munt
- een handje verse Japanse mosterdkool (mizuna)
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiden
Verhit de oven voor op 160 °C of gasovenstand 2-3.
Meng de sojasaus, citroensap, mirin en peper samen in een kleine kom tot een dressing. Bekleed een klein bakblik met bakpapier en leg er de zalmfilets in. Schenk de dressing over de vis en zet 20 minuten in de oven.
Hussel de daikon, paprika, munt en mizuna door elkaar en verspreid het over vier bordjes.
Haal voorzichtig de zalmfilets uit het bakblik met een brede spatel en leg de vis naast de salade.
Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan op een matig vuur tot ze bruin kleuren. Besprenkel de salades met de zaadjes en schenk een beetje kookvocht over de zalm.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zalmfilet met soja en sesamsalade' is afkomstig uit het kookboek...
De 4 seizoenen keuken
Michele Cranston
'De 4 seizoenen keuken' is een levendige viering van verse producten en de verander-lijke stemming van seizoenen. Michele Cranston haalt inspiratie uit de Medi... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck