Zalmfilet in teriyakisaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vis
bevat per portie
- 390 kcal
- 23 g eiwit
- 23 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 4 stukken zalmfilet van 100-150 g
- 100 ml mirin of medium dry sherry
- 100 ml Japanse sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uiringetjes en sesamzaad erover. Lekker met (sushi)rijst en een salade van Chinese kool en rettich.
Vervangende vis
Vervang de zalmfilet door tilapiafilet of kabeljauwfilet.
Bron
Het recept 'Zalmfilet in teriyakisaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau