Zalmspiesjes met dillesaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 200 g stokbrood
- 2 kleine courgettes
- olijfolie
- 200 g zure room
- 3 eetlepels dille, gehakt
- suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de zalm, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 bij 3 cm. Snijd het stokbrood in blokjes. Spoel de courgettes en snijd ze in schijfjes.
Prik afwisselend zalm, brood en courgette op de spiesjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar 20 minuten op het hoogste rooster in de oven.
Meng de zure room met de dille. Breng de dipsaus op smaak met een snufje suiker, peper en zout. Serveer de spiesjes met de dipsaus.
Extra benodigd
Bakpapier, spiesjes
Tips
Lekker met een gepofte aardappel. Geef je je zalmspiesjes graag een frisse toets? Prik dan enkele plakjes citroen tussen de blokjes vis.
Kookboek
Het recept 'Zalmspiesjes met dillesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de oven
diverse auteurs
Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren... lees verder
© Uitgeverij Lannoo