Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes
bereiden
Bevat per portie
315 kcal
Ingrediënten
- 3 kleine eieren
- 1 citroen
- 400 g gerookte zalm, in heel kleine stukjes
- 2 Tasty Tom tomaten, zonder zaadjes en in heel kleine blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
Rasp van de citroen ½ eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Meng in een kom de geraspte citroenschil met 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak. Schep de blokjes zalm en tomaat erdoor.
Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie, kappertjes, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Zet op een bord een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede en vul deze met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog. Maak zo nog drie zalmtaartjes. Leg de partjes ei eromheen en schep de dressing ertussen. Garneer eventueel met sprietjes bieslook. Lekker met geroosterde sneetjes bruin stokbrood.
Extra benodigd
Uitsteekvorm (doorsnede 5 cm)
Variatietip
Vervang de gerookte zalm door gerookte makreel. Vervang de kappertjes door kleine blokjes augurk.
Het recept 'Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau