Zalmtartaar op toast
40 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakt vers bieslook
- 250 g zalm, fijngesneden
- 1 rode ui (100 g), fijngehakt
- 40 kleine vierkante toastjes
- 65 g crème fraîche
- 40 kleine takjes verse dille (of bieslook of peterselie)
Bereiden
Meng in een kom het citroensap, de mierikswortel, de kappertjes en het bieslook. Voeg de zalm en ui toe en schep het geheel voorzichtig door elkaar.
Verdeel de zalmtartaar over de toastjes. Leg bovenop een toefje crème fraîche en een takje dille. Serveer de zalmtartaar koud.
Tip
De ingrediënten voor de tartaar kunt u tot 3 uur van tevoren snijden. Bewaar ze afzonderlijk in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Zalmtartaar op toast' is afkomstig uit het kookboek...
Zalm
diverse auteurs
Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak... lees verder
© De Lantaarn. Beeld: Joanna Tkaczuk | Shutterstock.com