Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 305 kcal

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets met huid à 125-150 g
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 2 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • 1 eetlepel fijngehakt bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar met de huidzijde op een bakplaat.

Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de pijnboompitten, kaas, basilicum en bieslook erdoor. Verdeel dit kruidenmengsel over de zeebaars en druppel de olijfolie erover.

Schuif de vis 15 cm onder het hete grillelement. Laat de zeebaars in 4-5 minuten mooi bruin en gaar worden. Lekker met gebakken aardappelpartjes en ratatouille.

Extra benodigd

Keukenmachine

Bron

Het recept 'Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Zeebaars recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!