Gestoomde zeeduivel met prei
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
210 kcal
26 g eiwit
8 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 zeeduivelfilets van 150 g
- sap en rasp van ½ sinaasappel
- 4 eetlepels pastis of droge vermout
- 2 stevige preien, in dunnen ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- ½ eetlepel balsamicoazijn
Voorbereiden
Wrijf de stukken zeeduivel royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis zo 15 minuten liggen.
Bereiden
Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Leg de stukken vis in een stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in 2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper.
Schep op warme borden een bedje van gesmoorde prei en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes.
Extra benodigd
Stoommandje
Vervangende vis
Tarbot, kabeljauw
Kookboek
Het recept 'Gestoomde zeeduivel met prei' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis