Zeeduivel recepten
-
tip
Zeeduivel in pancetta gewikkeld met salsa verde
Vis, 40 min 7,4
-
tip
Zeeduivel op z'n Bretons
Vis, 55 min 7,8
-
Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
Vis, 45 min 7,2
-
Gebraden zeeduivel met chorizo
Vis, 35 min 7,5
-
Gestoomde zeeduivel in paksoi
Vis, 20 min 7,6
-
Gestoomde zeeduivel met prei
Vis, 25 min 7,6
-
In panchetta gewikkelde zeeduivel met Puy-linzen en spitskool
Vis, 40 min 8,5
-
Zeeduivel met broccoli en farfalle
Vis, 40 min 7,6
-
Zeeduivel met paddenstoelen, linzen, rode wijn en laurier
Vis, 45 min 8,5
-
Zeeduivel-brochette met mangosaus
Vis, 25 min 7,5
Zeeduivel
Zeeduivel doet met zijn bizarre uiterlijk zijn naam eer aan. De enorme kop bestaat voor de helft uit een bek vol tanden en stekels, die als hengels voor zijn prooi worden gebruikt Hij leeft op de zeebodem; de kleuren en vlekken op de huid zijn bedoeld als camouflage tussen stenen, zand en zeewier. Een zeeduivel eet enorme hoeveelheden - per dag ongeveer twee maal zijn eigen gewicht - en heeft geen moeite met grote soorten als kabeljauw. Het staartstuk van de zeeduivel wordt ontveld verkocht. Het vlezige visvlees is stevig en zeer smaakvol.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Chudovska | Shutterstock.com ]