Zeeduivel op z'n Bretons
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 600 g zeeduivel
- 2 eetlepels bloem
- 5 koffielepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 tomaten
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 kruidentuiltje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels cognac
- 400 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
Bereiden
Snijd de zeeduivel in stukjes en bestrooi ze met de bloem.
Verhit 2 koffielepels olijfolie in een braadpan en fruit daarin de gesnipperde ui. Voeg de in kwarten gesneden tomaten, de tomatenpuree, het kruidentuiltje en het teentje knoflook bij de ui in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat alles op een laag vuur 20 minuten stoven.
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak daarin de met bloem bestoven stukjes zeeduivel aan alle kanten goudbruin.
Verwarm de cognac in een pannetje. Steek de cognac aan en giet over de vis. Neem de zeeduivel uit de koekenpan en blus de pan met de witte wijn. Roer de aanbaksels los.
Schenk de inhoud van de koekenpan in de braadpan en laat 15 minuten sudderen. Doe de stukken zeeduivel in de pan en laat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen. Garneer met de peterselie.
Kookboek
Het recept 'Zeeduivel op z'n Bretons' is afkomstig uit het kookboek...
Onmisbare klassiekers
diverse auteurs
Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella, stoofpotje met konijn... ze passen perfect in een... lees verder
© Uitgeverij Lannoo