Gestoomde zeeduivel in paksoi

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 320 kcal
  • 24 g eiwit
  • 21 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 stengels paksoi
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiden

Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie.

Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje.

Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op dezelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje.

Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar.

Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in twee kleine kommetjes (of eierdopjes).

Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast. Lekker met pandan- of basmatirijst.

Extra benodigd

Stoompan of pan met stoommandje/vergiet

Vervangende vis

Vervang de zeeduivel door kabeljauw, zeewolf of schelvis.

Bron

Het recept 'Gestoomde zeeduivel in paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Zeeduivel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!