In panchetta gewikkelde zeeduivel met Puy-linzen en spitskool

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 150 g Puy-linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 takjes tijm, plus extra als garnering
  • 1 laurierblaadje
  • 370 ml groentebouillon
  • 4 zeeduivelfilets, zonder huid
  • 4 salieblaadjes
  • 8 plakken pancetta
  • 40 g boter
  • 1 grote spitskool, in de lengte in 4 stukken

Bereiden

Verwarm de grill tot middelhoog.

Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur en voeg de ui, selderij, wortel en een snufje zout toe. Bak al omscheppend circa 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten. Voeg vervolgens de linzen, tijm en laurier toe en bak al omscheppend 1 minuut; zorg ervoor dat de linzen goed bedekt zijn met de olie en groenten. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 15-20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn maar nog wel een bite hebben. Breng op smaak met zout en peper.

Maak intussen de zeeduivel klaar: leg op elke zeeduivelfilet een blaadje salie en omwikkel de filets met twee plakjes pancetta. Leg de omwikkelde zeeduivel op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zet 5-10 minuten onder de grill tot de vis gaar is en de pancetta mooi krokant.

Bereid nu de spitskool: laat de boter in een grote koekenpan op matig vuur smelten. Leg als de boter begint te schuimen de spitskoolparten in de pan, met de snijkant omlaag. Bak een paar minuten, keer ze dan om en bak nog een paar minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en breng goed op smaak met zout en peper.

Je bent nu klaar om alles op te dienen: leg de zeeduivelfilets op een bedje van dampende linzen. Voeg een stuk boterzachte spitskool toe en bestrooi alles met wat tijm.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'In panchetta gewikkelde zeeduivel met Puy-linzen en spitskool' is afkomstig uit het kookboek...

Foolproof vis

Libby Silbermann

'Foolproof vis' is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van 'Foolproof uit één pan'. Met 'Foolproof vis' verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zeeduivel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!