Gestoomde zeeduivel in paksoi
bereiden
Bevat per portie
320 kcal
24 g eiwit
21 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g
- 3 eetlepels sesamolie
- 4 stengels paksoi
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiden
Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie.
Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje.
Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op dezelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje.
Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar.
Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in twee kleine kommetjes (of eierdopjes).
Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast. Lekker met pandan- of basmatirijst.
Extra benodigd
Stoompan of pan met stoommandje/vergiet
Vervangende vis
Vervang de zeeduivel door kabeljauw, zeewolf of schelvis.
Het recept 'Gestoomde zeeduivel in paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau