Zeewolf met ansjovissaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 230 kcal
- 27 g eiwit
- 12 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g groene olijven zonder pit, fijngehakt
- 6 ansjovisfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 g zeewolffilet
- 1 eetlepel kappertjes
- 200 ml witte wijn
- 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
- 1 citroen, in plakjes
Bereiden
Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart.
Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie.
Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor.
Serveer de zeewolf belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.
Variatietip
Lekker als variatie: koude ansjovissaus. Wrijf 6 ansjovisfilets fijn. (Spoel ze eventueel af of leg ze even in de melk zodat ze iets minder zout zijn.) Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus. Serveer deze over de gebakken zeewolf.
Vervangende vis
Tonijn, tilapia, kabeljauw, pangasius
Kookboek
Het recept 'Zeewolf met ansjovissaus' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis