Zeewolf met gembersalsa
bereiden
Bevat per portie
280 kcal
30 g eiwit
10 g vet
18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g zeekraal
- 4 stukken zeewolffilet van ca. 150 g
- ½ citroen, uitgeperst
- 4 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in kleine blokjes
- 5 bolletjes gember, in dunne plakjes
- 1 eetlepel gembersiroop (pot)
- 2 eetlepels korianderblaadjes
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
- 4 eetlepels olie
Bereiden
Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw.
Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen.
Maak de salsa: meng de tomaatblokjes in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken.
Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast. Lekker met mie of basmatirijst en een salade van waterkers.
Vervangende vis
Vervang de zeewolf door zeeduivel of dikke stukken kabeljauwfilet.
Het recept 'Zeewolf met gembersalsa' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau