Biefstuk met miso en geroerbakte groenten

2 personen
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 theelepels suiker
  • 3 eetlepels rijstwijn (o.a. toko)
  • 2 eetlepels rode miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. toko)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 biefstukken à 150 g (je kunt ossenhaas of entrecote gebruiken)
  • 320 g wokgroenten, naar keuze
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel witte peper
  • 2 eetlepels lichte sojasaus

Bereiden

Meng in een grote kom 2 theelepels van de suiker met 2 eetlepels van de rijstwijn, de miso en knoflook. Voeg de biefstuk toe en wrijf het vlees goed in met de marinade. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Verhit een wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg 1 eetlepel olie toe en bak de biefstukken 3 minuten aan beide kanten voor medium rare, of langer als je van doorbakken biefstuk houdt. Laat ze een paar minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie op een bord rusten.

Voeg intussen de rest van de olie toe aan de wok, gevolgd door de wokgroenten. Breng na 3 tot 5 minuten op smaak met het zout, de peper, lichte sojasaus, de rest van de rijstwijn en de rest van de suiker. Roerbak nog 2 tot 3 minuten en schep op een bord.

Snijd de biefstukken in plakjes en leg deze op de groenten.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

Miso is een fantastische manier om smaak te geven aan soepen en rijstgerechten en om vlees te marineren. Deze umamismaakmaker zorgt voor een zijdezacht mondgevoel en in combinatie met de geroosterde en toch sappige biefstuk, resulteert dit in een voortreffelijke combinatie van smaken en texturen.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met miso en geroerbakte groenten' is afkomstig uit het kookboek...

Chinese Takeaway Compleet

Het beste uit de serie 'Chinese Takeaway' van Kwoklyn Wan nu gebundeld. Met keuze uit meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken, tover je niet alleen jouw favoriete afhaalgerecht maar ook minder bekende maaltijden op het bord

... lees verder

© Good Cook

Biefstuk tips