Biefstuk met tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 4 dunne lendenbiefstukken à 150 g per stuk
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
- 1 eetlepel kappertjes
- handje fijngehakte verse peterselie
- 400 g pruimtomaten uit blik, kleingesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote, ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Haal ze eruit en houd ze apart.
Doe dan de knoflook, ansjovis, kappertjes en de helft van de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomaten en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur.
Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan (ze moeten onderstaan) en laat ze afhankelijk van hun dikte 10-15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met de rest van de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel.
Geef er pasta bij of goed brood om de saus op te deppen.
Kookboek
Het recept 'Biefstuk met tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Gennaro's favoriete Italiaanse familierecepten
Gennaro Contaldo
Goed en eerlijk eten dat makkelijk is klaar te maken, dat is de basis van de Italiaanse keuken. Chef Gennaro Contaldo groeide op in een traditionele familie in... lees verder
© Kosmos UitgeversBiefstuk tips
Reacties op dit recept
- hans Lijkt me heerlijk, alleen worden de biefstukjes niet gortdroog door ze 10/15 minuten te laten doorpruttelen?
- George Waarom bakken we tegenwoordig niet meer in boter? Het is zo oneindig veel lekkerder!