Biefstuk in wodkasaus
bereiden
Bevat per portie
455 kcal
32 g eiwit
29 g vet
4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g biefstuk, in reepjes van 1 cm dik
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels wodka
- 4 takjes peterselie
Bereiden
Bestrooi de reepjes biefstuk met zout, peper, paprikapoeder en bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de reepjes biefstuk in ca. 3 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan.
Bak in het bakvet de champignons ca. 5 minuten tot al het vocht is verdwenen. Voeg de knoflook toe. Roer de slagroom en 100 ml water erdoor. Breng de saus aan de kook en breng ze op smaak met zout en peper. Voeg het vlees toe en verwarm het gerecht ca. 2 minuten.
Verwarm de wodka in een steelpan of soepopscheplepel. Steek de drank aan (afzuigkap uit!) en schenk hem brandend over het gerecht. Doe de biefstuk met de saus in een schaal en garneer met peterselie. Lekker met pasta en een gemengde salade.
Opmerking
Zet voor u gaat flamberen eerst de afzuigkap uit. Het vet in de filters vat namelijk snel vlam.
Het recept 'Biefstuk in wodkasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com
Biefstuk tips
Reacties op dit recept
- Pee Dit gerecht staat normaal bekend als 'Boeuf Stroganoff'. Serveer het met stokbrood, frites of gebakken aardappelen.