Chateaubriand op de barbecue
bereiden
Ingrediënten
- chateaubriand van 300 tot 400 g
- 1 koffielepel komijnpoeder
- olijfolie
- 4 dikke lente-uitjes
- 2 rode uien, gehalveerd
- 3 pruimtomaatjes, gehalveerd
- voor de mojo verde
- 2 dikke bosjes koriander
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- witte zachte azijn, bv. wittewijnazijn
Bereiden
Wrijf het vlees in met het komijnpoeder en wat olijfolie. Leg opzij.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het bovenste gedeelte van de lente-uitjes. Leg de groenten in een vuurvaste schotel, giet er olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
Maak intussen de mojo verde: doe alle ingrediënten met peper en zout naar smaak in de blender en mix tot je een dikke saus krijgt.
Gril op de barbecue het vlees 3 tot 4 minuten aan elke kant voor saignant, of langer naar smaak. Het sap van de gare tomaatjes samen met de mojo verde vormen een heerlijk sausje bij het vlees.
Tip
Lente-uitjes, maar ook andere groenten op de grill garen is niet eenvoudig. Ze verbranden immers snel. Daarom gaar ik ze in de oven en leg ze daarna even (1 minuut volstaat) op de grill om een mooie grilltekening te krijgen.
Kookboek
Het recept 'Chateaubriand op de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Chefs op hete kolen
Marc Declercq
Of je nu een beginner bent of de beste grillmeester van de hele buurt, in dit boek vind je alles om je barbecuegerechten nog beter, vlotter en smakelijker te
... lees verder © Uitgeverij Lannoo