Sesambiefstuk op broccolipuree

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Bevat per portie

761 kcal
83 g eiwit
46 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 4 lendebiefstukken van 300 g elk, vet afgesneden
  • 800 g broccoliroosjes
  • 4 eetlepels fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, plus extra als garnering
  • 6-8 blaadjes verse basilicum, gescheurd, plus extra als garnering
  • 6 eetlepels olijfolie, plus extra om in te bakken
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verdeel het sesamzaad over een groot bord en haal de biefstukken hier een voor een doorheen zodat ze aan beide kanten een laagje sesamzaad krijgen.

Leg de broccoli en knoflook in een grote pan met water en kook ze 8-10 minuten. Giet af, laat uitlekken en doe ze met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en zwarte peper in de foodprocessor en pureer ze.

Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de biefstukken aan elke kant een paar minuten. Haal van het vuur. Als je van een halfrauwe biefstuk houdt, haal je het vlees meteen uit de pan. Wil je je biefstuk medium, laat dan je biefstuk nog 5 minuten in de hete pan liggen voor het opdienen.

Leg de biefstukken op een laag broccolipuree en garneer met wat geroosterde pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.

Extra benodigd

Foodprocessor

Kookboek

Het recept 'Sesambiefstuk op broccolipuree' is afkomstig uit het kookboek...

Het Paleo kookboek

'Het Paleo kookboek' van Daniel Green helpt je om een gezonde, natuurlijke levensstijl te krijgen. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je naast basisinformatie... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Biefstuk tips