Carpaccio van zalm met geitenkaas en sinaasappelvinaigrette

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

327 kcal
17 g eiwit
27 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g zalmhaasje
  • olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • champagne- of wittewijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels mascarponekaas
  • 2 eetlepels room
  • 1 kleine krulsla
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • 1 potje foreleitjes
  • verse bieslook, in stukjes van 5 cm
  • verse koriander

Bereiden

Snijd het zalmhaasje in fijne plakjes en leg ze op bakpapier.

Meng wat olijfolie met het sap van één limoen, champagne- of wittewijnazijn, grof zeezout en peper van de molen. Strijk er de zalm mee in en leg er een tweede vel bakpapier op. Zet in de koelkast.

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappel. Houd een lepeltje schil apart en meng de rest met het sinaasappelsap, een beetje champagne- of wittewijnazijn, het sap van de tweede limoen en wat olie. Kruid met peper en zout.

Meng de mascarponekaas met de room en de rest van de sinaasappelschil. Breng op smaak met peper en houd koel.

Leg een stuk plasticfolie in een dresseerring. Beleg met de plakjes zalm en vul op met krulsla, gemengd met een beetje vinaigrette. Leg er een plakje geitenkaas op en draai het geheel om op een bord. Lepel er wat vinaigrette rond en werk af met een lepeltje foreleitjes, een quenelle mascarponecrème en enkele sprietjes bieslook. Werk af met wat koriander.

Serveer er eventueel sneetjes toast van glutenvrij brood bij die je insmeert met olijfolie en kruidt met Provençaalse kruiden en zeezout.

Extra benodigd

Bakpapier, plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van zalm met geitenkaas en sinaasappelvinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonder gluten

Meer en meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Carpaccio tips

Reacties op dit recept

  • jean Ik heb het gemaakt. Helaas had ik geen verse koriander en dorst eigenlijk er niets anders bij te doen vanwege de speciale smaak van koriander. Ik vond het zo al een top voorgerecht wat ik zeker bij mijn volgende diner voor vrienden zal serveren (uiteraard met verse koriander).