Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en aioli
voorbereiden
bereiden
Bevat per portie
529 kcal
Ingrediënten
- 400 g ossenhaas, bijgesneden
- 80 g (wilde) rucola
- 100 g geschaafde Parmezaanse kaas
- voor de aioli
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, in vieren
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 125 ml olijfolie
Voorbereiden
Wikkel het vlees strak in huishoudfolie en leg het 1 uur in de diepvries, tot het deels bevroren is.
Bereiden
Maak de aioli. Meng in een keukenmachine het ei, de knoflook, het citroensap en de mosterd. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot de aioli iets dikker wordt.
Verwijder de folie van het vlees en snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de plakjes over vier borden. Verdeel de rucola en kaas over de carpaccio en druppel de aioli erover.
Extra benodigd
Huishoudfolie, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en aioli' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas
diverse auteurs
Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder
© De Lantaarn