Hertencarpaccio
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- ca. 150 g gemengde slabladen, bijvoorbeeld rucola en radicchio
- olijfolie
- 4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur
- truffelolie, desgewenst
- Parmezaanse kaas, geschaafd
- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren
Bereiden
Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over.
Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten.
Serveer direct en geef er het brood apart bij.
Kookboek
Het recept 'Hertencarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine winterse keuken
diverse auteurs
De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder
© Uitgeverij Becht