Hertencarpaccio

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • ca. 150 g gemengde slabladen, bijvoorbeeld rucola en radicchio
  • olijfolie
  • 4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur
  • truffelolie, desgewenst
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren

Bereiden

Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over.

Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten.

Serveer direct en geef er het brood apart bij.

Kookboek

Het recept 'Hertencarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine winterse keuken

diverse auteurs

De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!