Rundercarpaccio
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g ossenhaas
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g gemengde sla
- ½ bosje basilicum, fijngesneden
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Voorbereiden
Rol de ossenhaas in plasticfolie en leg 4 uur in de vriezer.
Bereiden
Snijd heel dunne plakjes van het vlees en verdeel die over vier borden.
Meng de olie goed met het citroensap. Besprenkel de carpaccio ermee.
Garneer de carpaccio met de gemengde sla en strooi er de kaas, basilicum en pijnboompitten over. Breng op smaak met zout en peper.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Rundercarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...
Carpaccio!
Thea Spierings
'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder
© Caplan Books