Rundercarpaccio

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g ossenhaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g gemengde sla
  • ½ bosje basilicum, fijngesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Voorbereiden

Rol de ossenhaas in plasticfolie en leg 4 uur in de vriezer.

Bereiden

Snijd heel dunne plakjes van het vlees en verdeel die over vier borden.

Meng de olie goed met het citroensap. Besprenkel de carpaccio ermee.

Garneer de carpaccio met de gemengde sla en strooi er de kaas, basilicum en pijnboompitten over. Breng op smaak met zout en peper.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Rundercarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...

Carpaccio!

Thea Spierings

'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • JoskaMakkelijk te maken recept. Zelf voeg ik er nog wat pesto aan toe, maar daar moet de rest van het gezin niets van hebben. Bij ons is deze carpaccio bijna vaste prik op het kerstmenu!

    reageren