Carpaccio van hertenfilet, rucola en gebakken appel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g hertenfilet
- 25 g pistachenoten, gehakt
- voor de vinaigrette
- 1 eetlepel aceto balsamico
- 1 theelepel tafelsuiker
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel walnotenolie
- voor de appel
- 2 Granny Smith, geschild en klokhuis verwijderd
- klontje boter
- 1 theelepel suiker
- takjes tijm
- om te garneren
- handje rucola
- 40 g geschaafde oude kaas, bijv. Reypenaer V.S.O.P.
Voorbereiden
Snijd de hertenfilet in lange dunne plakken en leg deze op een royaal stuk huishoudfolie. Bestrooi met zout en peper en de pistachenoten. Rol strak op. Leg de rol minstens 6 uur in de vriezer.
Bereiden
Doe de balsamico in een kom, met de suiker en een snufje zout. Voeg al kloppend de olijfolie en walnootolie toe.
Verdeel de appel in 12 partjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de appelpartjes op een hoog vuur rondom bruin. Voeg tijdens het bakken suiker en tijm toe. Haal ze uit de pan en doe over op keukenpapier of een schone doek.
Bestrijk het bord met de vinaigrette. Haal de carpaccio uit de vriezer en snijd (op een snijmachine) in flinterdunne plakken. Leg op ieder bord een krans van plakjes appel. Meng de rucola met wat vinaigrette en leg op de carpaccio. Garneer eventueel nog met de kaas.
Extra benodigd
Huishoudfolie
Kookboek
Het recept 'Carpaccio van hertenfilet, rucola en gebakken appel' is afkomstig uit het kookboek...
Wild!
Joyce Huisman
Joyce Huisman laat in 'Wild!' zien dat wild behalve in de traditionele gerechten ook gebruikt kan worden in bijzondere en trendy recepten, zoals een carpaccio... lees verder
© Uitgeverij Terra