Entrecote met chimichurri

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8obv 9 waarderingen

Bevat per portie

655 kcal
35 g eiwit
56 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels (rode) wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • Tabasco
  • 4 entrecotes

Voorbereiden

Meng de peper en peterselie door de azijn en olie tot een homogene saus ontstaat. Roer de gesnipperde ui met de oregano erdoor. Breng op smaak met zout en enkele druppels Tabasco. Laat de saus zeker 2 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden

Bestrijk de entrecotes dun met olie en rooster ze in ca. 8-10 minuten in een hete grillpan of op de barbecue bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de saus erbij.

Extra benodigd

Grillpan

Het recept 'Entrecote met chimichurri' wordt je aangeboden door . Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com

Entrecote tips