Entrecote met chimichurri
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
bevat per portie
- 655 kcal
- 35 g eiwit
- 56 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- 4 eetlepels (rode) wijnazijn
- 200 ml olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 theelepel oregano
- Tabasco
- 4 entrecotes
Voorbereiden
Meng de peper en peterselie door de azijn en olie tot een homogene saus ontstaat. Roer de gesnipperde ui met de oregano erdoor. Breng op smaak met zout en enkele druppels Tabasco. Laat de saus zeker 2 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bereiden
Bestrijk de entrecotes dun met olie en rooster ze in ca. 8-10 minuten in een hete grillpan of op de barbecue bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de saus erbij.
Extra benodigd
Grillpan
Bron
Het recept 'Entrecote met chimichurri' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com