Entrecote niçoise
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 trosjes kerstomaatjes, gehalveerd
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 50 g ansjovis
- sap van citroen
- 1 teentje knoflook
- 10 grote blaadjes basilicum
- 4 entrecotes à 200 g, op kamertemperatuur
- evt. stokbrood
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en de honing. Bestrooi ze met zout en peper en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Stamp de ansjovis met het citroensap, de knoflook, basilicumblaadjes en grof gemalen peper in een vijzel tot een gladde puree. Roer 2 eetlepels olijfolie erdoor.
Besmeer de entrecotes rondom met de ansjovispasta. Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Temper het vuur iets en bak het vlees ca. 3 minuten per kant voor medium-rare, ca. 4 minuten voor medium. Serveer met de gekonfijte tomaatjes en eventueel stokbrood.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Entrecote niçoise' is afkomstig uit het kookboek...
We love beef
Alain Caron & Richard van Oostenbrugge
In dit kookboek laten Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun toegankelijke recepten... lees verder
© Carrera Uitgevers