Entrecote met rodewijnsaus van Onno Kleyn
- 2 personen
- 20 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 entrecotes (lendebiefstuk)
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runderfond (kant-en-klaar)
- 1 eetlepel olie
- 50 g boter
- handvol bladpeterselie, gehakt
Bereiden
Bestrooi de entrecotes met zout en laat tien minuten buiten de koelkast staan. Zet de borden in de oven en stel die in op 60 °C.
Doe de sjalotten met de wijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat koken totdat het vocht bijna verdampt is. Doe er dan de fond bij, kook weer iets in. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Verhit een eetlepel van de boter met de olie in een koekenpan. Bak de entrecotes. Reken op 2 keer 3 minuten voor rood, 2 keer 4 minuten voor medium vlees.
Leg de entrecotes op de verwarmde borden. Klop supersnel en van het vuur af de boter door de saus en schep er wat van over het vlees. Bestrooi met peterselie.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met rodewijnsaus van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire vluggertjes
Onno Kleyn
Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder
© Het Spectrum